58η εκδήλωση:«Διδάσκοντας τη Λογοτεχνία έξω από τη σχολική αίθουσα. Η βιωματική εμπειρία της λογοτεχνίας και η διδασκαλία της σε επιλεγμένους χώρους που υποβάλλουν την κατάλληλη καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.».

Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση,

και το 1Ο Γενικό Λύκειο Συκεών

σάς καλούν  την Τετάρτη 21– 11–2018, 7μ.μ., στον Ι α ν ό

στην παρουσίαση της διδακτικής πρότασης

του Κωνσταντίνου Θεοχαρίδη

με θέμα:

«Διδάσκοντας τη Λογοτεχνία έξω από τη σχολική αίθουσα. Η βιωματική εμπειρία της λογοτεχνίας και η διδασκαλία της σε επιλεγμένους χώρους που υποβάλλουν την κατάλληλη καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.».

Η παρούσα διδακτική πρόταση αφορά την προσπάθεια απομάκρυνσης από την παραδοσιακή διδασκαλία της λογοτεχνίας μέσα στη σχολική αίθουσα και την προσέγγισή της με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη ο οποίος καλλιεργεί ειδικές ευαισθησίες τόσο με τη συμμετοχή όσο και με την παρατήρηση, την κρίση και τον αναστοχασμό. Με εργαλεία το θέατρο, την εκφραστική ανάγνωση και τη διδασκαλία σε χώρους που σχετίζονται με τα λογοτεχνικά κείμενα και έξω από τον περιοριστικό χώρο της αίθουσας, οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου παρουσιάζουν τη «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου στο Μπενσουσάν Χαν και το «Παραρλάμα» του Δ. Βουτυρά στο Ισλαχανέ-Χαμιδιέ..

 

12810042_10154119500254059_1055938969_oΘεοχαρίδης Κωνσταντίνος, Φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Συκεών, με μεταπτυχιακό στην «Παιδαγωγική της Ισότητας των Φύλων» του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής, Τμήμα Ψυχολογίας

 

 

 

 

 

 

Αναρτήθηκε στις Γεγονότα. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: